2011. augusztus 8., hétfő

3. recept: Barackkrémleves

Sziasztok!

Ezen a héten egy hűsítő, krémes nyári levest készítettem, ami nemcsak barackból, de málnából, eperből is elkészíthetünk.

Hozzávalók:
- 7-8 db érettebb barack + 2 db a díszítéshez
- 1 csomag vanília ízű pudingpor ( ehhez kell 0.5 dl tej és ízlés szerinti cukor)
- kb 2 dl rostos baracklé
- 3 evőkanál cukor
- kevés fahéj és szegfűszeg az ízesítéshez
- fél citrom leve
- 2 evőkanál cukor
- 3 tojás fehérje a habgaluskához

1. A barackokat megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábosba tesszük és épp annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Fahéjjal, szegfűszeggel és a citromlével ízesítjük, majd az egészet kb 5 percig főzzük, hogy megpuhuljon a barack.

2. A barackot egy kevés lével, amiben főtt összeturmixoljuk. Eközben a pudingport egy kevés hideg tejjel és kb 2 evőkanálnyi cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, majd fokozatosan hozzáadjuk a pudingporos tejet és az egészet folyamatosan kevergetve 1 percig főzzük.

3. A pudinghoz hozzáadjuk a megturmixolt barackpépet és az egészet kb 2 percig főzzük össze. Ehhez adjuk hozzá a baracklevet, hogy ne legyen túl sűrű.

4.   Egy lábosban feltszünk vizet forrni. A tojások fehérjét egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd  kanálonként kimérve forró vízbe teszük, de épp csak addíg, hogy megduzzadjanak, mert különben összeesik, ha túlfőzzük.

5. Az elkészült galuskákat a leves tetejére tesszük, majd az egészet kb 6 órán keresztül hűtőbe helyezzük.

6. Tálalás előtt kb 2 barackot kisebb kockákra vágva a levesbe teszünk, majd jó étvágyat!!!:)))








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése