Ezen a héten, egy egyszerűen elkészíthető receptet ajánlok Nektek. A piskóta, elkészíthető őszibarackkal, sárgabarackkal vagy meggyel is.
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 10 púpozott evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál hideg víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 db barack
- vaj a tepsi kikenéséhez
- porcukor a tetejére
1. A 10 tojást szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a 10 evőkanál cukrot, az 1 csomag vaníliás cukrot, és a 10 evőkanál hideg vizet. Amikor már habosra kevertük kézi robotgéppel, lassanként hozzáadjuk a 10 evőkanál lisztet és a sütőport.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Nagyon óvatosan a másik masszához adjuk és egymásba forgatjuk.
3. Egy nagyobb tepsit ( kb 35x20-as) kibélelünk sütőpapírral, majd kivajazzuk.
A piskóta masszát beleöntjük a tepsibe, majd a tetejét megszórjuk az apró darabokra szeletelt barackkal.
4. 10 percen keresztül 200 fokon sütjük, majd további kb 25 percig 170 fokon aranybarnára sütjük.
5. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a tepsiből kivéve felszeleteljük, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése